01/10/2016

WEDSTRIJDVERSLAG U12 : 01/10/16

1/10/16 : U12 : KSVD - RD.Zoutleeuw 2-1
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Net zoals vorige week gingen onze jongens ook vandaag in de streekderby tegen Zoutleeuw van bij de start fel te keer en dit in combinatie met enkele mooie akties. Na 2 min. is er een combinatie op rechts met Mathias en Milo, de bal komt in de hoek bij Lucas terecht, hij kapt naar binnen, legt de bal klaar voor zijn linkervoet en treft met een snoeihard schot in de bovenhoek raak: 1-0. Nog geen 4 min. later wordt de voorsprong al verdubbeld...een voorzet van Milo wordt door een bezoeker in eigen doel geduwd: 2-0...een droomstart! Op die manier lijkt het wel een walk-over te gaan worden tegen de jonge ploeg uit Zoutleeuw. Nadat Lucas Arne op links vindt volgt een voorzet naar de vrijstaande Milo, die probeert opnieuw een vluchtschot zoals vorige week maar deze keer verslikt hij zich in de bal.
In het 2e kwart dribbelt Mathias zich centraal vrij, hij haalt uit met een knap schot dat echter pal op de deklat belandt..pech! Vanaf dan beginnen de bezoekers stilaan het evenwicht te herstellen, ze krijgen meer ruimte van ons en voelen dat nog niks verloren is maar de ruststand blijft toch 2-0.
 
Na de rust starten de bezoekers heel scherp en na 3 min. volgt op rechts een voorzet die door Siebe VB ongelukkig in eigen doel wordt gedevieerd: 2-1. Uiteraard krijgt Zoutleeuw hierdoor vleugels en tot 2x toe komen we met de schrik vrij: na wat gerommel voor doel belandt de bal op de paal en even later valt een schot op de lat.
In het laatste kwart lijken we ons terug wat te herstellen maar toch moeten we meer op de counter speculeren. Even lijken zowel Lucas en Milo (op weg richting doel) als Mathias (met een schot) op weg te zijn naar de verlossende 3-1 maar het blijft bibberen en knocken tot op het einde. In de slotminuten moet Tibo zelfs nog een geweldige redding verrichten om een kopbal van Zoutleeuw uit de winkelhaak te halen maar in deze wedstrijd met 2 gezichten trekken wij uiteindelijk aan het langste eind: 2-1 blijft de eindstand in deze misschien licht gevleide overwinning.
 
Volgende week volgt een zuivere derby op Heide Linter!

22:00 Gepost door ksvd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.