24/09/2016

WEDSTRIJDVERSLAG U12 : 24/09/16

24/09/16 : U12 : VV.Houtem B - KSVD 3-4
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Voor de verplaatsing naar Houtem konden we geen beroep doen op Alex en Arne (gekwetst) en tijdens de wedstrijd geraakte ook nog eens Lukas gekwetst.
Toch namen onze jongens het heft in handen wat resulteerde in een duidelijk overwicht met kansen voor ons voor de voet: al in de 1e minuut verschijnt Lucas alleen voor doel maar de keeper redt en ook Siebe G krijgt een goeie schietkans maar opnieuw volgt een redding. En wie niet scoort...krijgt het deksel op de neus: een hoekschop van Houtem wordt al dan niet eventjes aangeraakt en verdwijnt in doel: 1-0. Wederom volgen onze kansen mekaar op: Milo stuurt opnieuw Lucas alleen op doel af maar de keeper is weer attent en na een afgeweken voorzet van Milo duwt de keeper de bal de lucht in waardoor hij uiteindelijk voor de voeten van Lucas valt maar het vizier van Lucas is niet wat het moet zijn want de bal gaat naast. Het is wachten op dat ene doelpunt zodat we vanaf dan definitief vertrokken zijn.
In het 2e kwart is het spelbeeld identiek: weer kansen voor ons...Siebe G legt op rechts achteruit naar Mathias, die tikt de bal tussendoor naar Kyan maar zijn schot gaat rakelings naast. Even later snoept Milo de bal af van Houtem, hij schiet meteen hard naar doel maar de bal gaat naast en over het doel. Een nieuwe doelpoging komt er van Mathias..na een hoekschop krijgt hij de bal terug in zijn voeten, hij haalt vernietigend uit maar de bal belandt recht op de vuisten van de keeper. Het doelpunt laat nu toch wel lang op zich wachten...
Halfweg dat 2e kwart gooit Lucas snel in naar Mathias die zo vanuit een schuine hoek alleen naar doel kan gaan en de bal in de korte hoek binnen legt: eindelijk 1-1. En voilà we zijn vertrokken...want 2 min. later breekt Lucas op rechts uit, een prima voorzet met zijn mindere voet naar Milo die met een heerlijk en prachtig vluchtschot de keeper het nakijken geeft: 1-2...een pareltje! Nog eens 2 min. later zetten Kyano en Lucas tegelijk goed druk op een verdediger, Lucas snoept zo de bal af en verschijnt plots vlak voor doel waar hij de keeper verschalkt: 1-3 een meer dan terechte ruststand.
Ook na de rust zijn we meteen gevaarlijk met een schot van Mathias dat helaas op de paal uiteenspat. Vanaf dan kennen we een klein dipje waardoor we de thuisploeg meer en meer in de match laten komen...een Houtem-speler komt zo alleen voor Tibo, Tibo gaat goed plat waardoor wij snel kunnen counteren langs Milo, Milo geeft vanop links een voorzet richting 1e paal die zowaar door de doelman in eigen doel wordt geduwd: 1-4. Maar ook aan onze kant valt zo'n raar doelpunt: een ingooi van de thuisploeg rolt gewoon voorbij Tibo en kan zo makkelijk door Houtem in doel worden geduwd: 2-4. Ons antwoord lijkt er te komen wanneer Siebe VB met een lange bal Mathias diep stuurt die zo alleen voor doel verschijnt maar Mathias besluit zijn schot naast de verste paal.
Houtem zet nu alles op alles in dat laatste kwart en net zoals vorige week mag een tegenstrevertje veel te makkelijk 1, 2 zelfs 3 jongens omspelen om zo alleen voor Tibo te verschijnen en voor 3-4 te zorgen. Zo worden het nog warme slotminuten... Een hoge bal lijkt voor Tibo te gaan botsen waardoor hij over Tibo in doel zou kunnen verdwijnen maar een attente Tibo pakt de bal nog net voor de bots! De minuten tikken stilaan weg in ons voordeel en wederom krijgen we een nieuwe reuzekans wanneer Mathias Lucas het straatje instuurt maar weer treft Lucas de verkeerde kant van het doel. In de allerlaatste seconde kan een thuisspeler nog alleen op Tibo afgaan, de gelijkmaker lijkt er nog aan te komen maar Tibo duikt uitstekend in de voeten van de aanvaller en voorkomt zo de gelijkmaker...3-4 blijft de eindstand.
Een verdiende overwinning hoewel het op het einde nog ferm bibberen was! Volgende week komt Zoutleeuw op bezoek.

23:24 Gepost door ksvd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.