19/09/2016

WEDSTRIJDVERSLAG U17 : 17/09/16

17/09/16 : U17 : VV.Houtem B - KSVD  1-3

Onze U17 blijven ongeslagen en pronken met een mooie 9 op 9.

Toch was het weer geen gemakkelijke wedstrijd in Houtem, een ploeg met een 8 tal 2de jaars en bovendien moesten wij het stellen zonder de geblesseerden Jens, Zico en Warre.

Maar we begonnen schitterend aan de wedstrijd en na 8 min. wringt Maxime P. zich tussen 4 tegenstanders en werkt beheerst af: 0-1. Houtem was amper bekomen of Maxime P. gaat 2 min. later weer mooi door op rechts, hij ontwijkt een tackle, de doelman redt wel mooi maar de bal komt bij Wout terecht maar weer volgt er een redding van de doelman, de rebound komt dan opnieuw bij Maxime P. terecht die weer mooi afwerkt: 0-2 !

Houtem probeert wat terug te doen en langs de rechtse flank komen ze paar keer gevaarlijk opzetten maar echte kansen blijven uit. In de 19de min. tikt Maxime P. aan de middenlijn de bal met een hakje mooi door naar Runar die alleen op de doelman kan afgaan, een schot volgt maar de doelman redt in 2 tijden. Onze volgende 20 min. beginnen we rampzalig, na de aftrap…bal achteruit...en nog eens achteruit…en nog eens…tot we uiteindelijk onze doelman in de problemen brengen…. Na een verre bal op rechts van Houtem duikt hun aanvaller de backlijn in, een voor de rest heel sterk spelende Zee grijpt in met een onnodige fout en dus penalty…mooi binnen getrapt: 1-2.

De wedstrijd is nu terug meer in evenwicht met veel middenveldspel, veel duels, veel kracht maar niet al te veel mooie acties maar ook onze verdediging blijft sterk spelen. Ook in het 3e kwart blijven de 2 ploegen aan elkaar gewaagd: enkele Houtemse schoten van ver belanden meestal ver van het kader en wij proberen snel te counteren. Eens in balbezit blijven we echter niet rustig genoeg. Toch kan Maxime P. nog eens mooi doorgaan, de doelman redt knap maar de bal komt bij Sam terecht die kan scoren...maar hij probeert de bal voor zijn rechtse voet te krijgen waardoor in extremis een verdediger nog kan ontzetten..weg kans! 

De verlossing volgt dan toch 10 min. voor tijd: “man van de match” Wout speelt de bal mooi diep, zo kan Runar alleen op de keeper afgaan en deze keer mist hij niet: 1-3 ! Vlak daarna treedt er weer wat gemakzucht op in de ploeg, balverlies waardoor een aanvaller kan doorgaan, er volgt een mooi schot maar eveneens een geweldige redding van doelman Tom!

Zo blijft het dus 1-3. Volgende week komt het sterke Wommersom op bezoek en ook zij zijn nog ongeslagen! Supporters dus op post !

21:20 Gepost door ksvd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.